Paksoy, duruş bozuklukları ve stresin, boyundaki ağrıyı artırarak migren ataklarını etkileyebileceğini belirtti.

Duruş Bozuklukları ve Migren
Uzun süre bilgisayar başında oturmak gibi kötü duruş alışkanlıkları, boyun ağrısına ve kas gerginliğine yol açabilir.

Bu durumun, migren ataklarını tetikleyebileceğini ifade eden Paksoy, "Boyundaki kaslar ve damarlar üzerindeki baskı, beyne giden kan akışını etkileyerek migrenin tetiklenmesine veya şiddetinin artmasına neden olabilir," dedi.

Duruş bozukluklarının kas gerginliği, omurga dengesizliği ve kas zayıflığı gibi sorunlara yol açabileceğini dile getiren Paksoy, bu durumların boyun kaslarında ağrı oluşumuna ya da var olan ağrının kötüleşmesine yol açabileceğini aktardı.

Stresin Rolü
Stresin, hem boyun ağrısını hem de migreni tetikleyebileceğini vurgulayan Paksoy, “Stres, boyun kaslarının gerginleşmesine ve spazmına neden olabilir. Stres altındaki kişiler, kaslarını farkında olmadan sıkar; bu da boyun ağrısına ve sertliğine yol açar," dedi.

Stresli durumlarda, insanların genellikle omuzlarını yukarı kaldırdığını veya başlarını öne eğdiğini belirten Paksoy, bunun da boyun ağrısına yol açtığını söyledi. Uzun süreli stresin kaslarda sürekli gerilime yol açabileceğini ve bu durumun boyun ağrısını kronikleştirerek, tedavi edilmezse ağrının kalıcı hale gelmesine neden olabileceğini belirtti.

Stresin, gerilim tipi baş ağrılarına yol açabileceğini ve bu tür baş ağrılarının migreni tetikleyebileceğini söyleyen Paksoy, "Gerilim baş ağrıları, migreni daha da kötüleştirebilir. Kişilerin ağrı eşiğini düşürerek migren ataklarını daha sık ve şiddetli hale getirebilir," diye ekledi.

Op. Dr. Kemal Paksoy, boyun ağrısı ve migren arasındaki bu karmaşık ilişkiye dikkat çekerek, stres yönetimi ve duruş bozukluklarının düzeltilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: IGF Haber Ajansı