Ciltte kaşıntı, döküntü ve kızarıklık durumlarında doktorlar tarafından reçete edilen Dermabel krem nerede kullanılır? Bu soruyu ilaç prospektüsünden alınan bilgiler doğrultusunda sizler için detaylı olarak yanıtlıyoruz. Dermabel krem, özellikle cilt problemleri için günlük hayatta da sıklıkla kullanılmaktadır. Dermabel kremi tüm detaylarıyla inceledik…

Dermabel Krem Nerede Kullanılır?

Dermabel %0,05 krem, belirli hastalıklarda cilt yüzeyinin tamamı için enfekte bölgeyle sınırlı kalmak üzere uygulanabilmektedir. Burada önemli olan husus, kremin yalnızca kaşıntı, döküntü, iltihap ya da kızarıklık olan bölgeye uygulanması üzerinedir.

Dermabel krem etkilerine göre özellikle kaşıntı içeren cilt rahatsızlıklarında ürünün doktor kontrolüyle birlikte kullanılabildiğini söyleyebiliriz. Bu noktada Dermabel krem uyuza iyi gelir mi sorusu da kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Dermabel krem nerede kullanılır konusunda ilacın etkilerinin, uyuz hastalığı yönüyle etkilerini inceleyelim.

Dermabel Krem Ne İşe Yarar?

Dermabel krem, ciltte kaşıntı ve döküntü problemlerine ek olarak kızarıklık durumlarında da kullanılabilen bir merhemdir. Doktorlar tarafından sıklıkla reçete edilen bu ilaç hakkında kullanıcılar, mevcut bilgileri araştırıyor.

Dermabel kremin kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

  • Dermabel krem, cilt yüzeyine uygulanan, betametazon dipropiyonat etken maddesine sahip, ciltte kaşıntı ve döküntü problemleri için kullanılan bir kremdir.
  • Dermabel krem kortikosteroidlere cevap veren cilt hastalıklarında (özellikle kızarıklık, döküntü, kaşıntı halinde belirti veren dermatitler ve terleme bozuklukları) dışarıdan cilt yüzeyine uygulanarak kullanılır. Bu krem aynı zamanda ciltte ortaya çıkan iltihabı gidermede de etkilidir.
  • Klorokresol, sodyum dihidrojenfosfat monohidrat, steril stearil alkol, makrogol setilstearil eter 22, fosforikasit, sodyum hidroksit, saf su, sıvı parafin ve beyaz yumuşak parafin gibi yardımcı etken maddelere sahiptir. Dermabel %0,05 kremin içeriğindeki etken maddelere alerjisi olan kişilerce kullanılmaması önerilmektedir.

ÖNEMLİ UYARI: Dermabel krem ne işe yarar sorusunu bu şekilde yanıtlayabiliriz. Ancak ilacın kullanımı, mutlaka doktor kontrolünde gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu nedenle Dermabel merhemi mutlaka hekiminizin reçete etmesi üzerine kullanınız.

Dermabel Krem Ne Ise Yarar 2

Dermabel Krem Hakkında

Dermabel krem nerede kullanılır araştırmasına yönelik mevcut bilgileri paylaştıktan sonra kısaca ilacın içeriği hakkındaki detayları paylaşalım. Dermatit türleri başta olmak üzere pek çok sebeple doktorlar tarafından reçete edilen Dermabel krem nedir? İşte yanıtı…

Dermabel krem, ağzı plastik kapakla kapatılmış halde satılmakta, 15 gram ve 30 gram tüpler halinde kullanıma sunulmaktadır. İçerisinde 1 gram krem için 0,5 mg betametazona eş değer 0.640 mg betametazon dipropiyonat içeren, ciltte kaşıntı, kızarıklık ve döküntü belirtileriyle ortaya çıkan hastalıkların tedavisinde kullanılan bir kremdir.

İlacın mantara ya da uyuza iyi gelip gelmediği noktasında da merak edilenler bulunuyor. Bu konulara sizler için daha sonra değineceğiz. Şimdi kısaca kremin ne için kullanılacağını inceleyelim.

Dermabel Krem Kullanımı

Dermabel krem nerede kullanılır sorusuna yanıt arayan kişiler, ilacın hangi durumlarda kullanılabileceğini de merak ediyor. Ciltteki bazı hastalıkların tedavisi için doktorlar tarafından reçete edilen Dermabel krem ne için kullanılır? İşte yanıtı…

Dermabel kremin kullanımına dair bilgiler şu şekildedir:

  • Dermabel %0,05 krem, deride belirli bölgelerde kaşıntı, kızarıklık ve döküntüyle seyreden bazı dermatit türleri, terleme bozuklukları ve Kortikosteroidlere cevap veren cilt hastalıklarında kullanılmaktadır.
  • İçeriğinde yer alan betametazon, ciltteki hastalıklar sonucu ortaya çıkan iltihabın giderilmesinde de oldukça etkilidir.
  •  Kaşıntı, kızarıklık, döküntü gibi belirtilerle ortaya çıkan cilt rahatsızlıklarının tedavisinde, doktor kontrolüyle birlikte kullanılabilir.

Dermabel krem kullanıcı yorumlarından hareketle bu merhemin özellikle kaşıntılı cilt rahatsızlıklarında kullanıldığını görüyoruz. Ancak ilacın doktor muayenesi sonrasında reçete etmesiyle birlikte kullanılması, oldukça önemlidir.

Dermabel Krem Ne Ise Yarar 5

Dermabel Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Dermabel krem prospektüsünde yer alan bilgilere göre kremin, cilt yüzeyinde kaşıntı, döküntü, kızarıklık gibi belirtilerle ortaya çıkan tüm cilt hastalıkları için kullanılabilmesi söz konusudur.

Bu noktada Dermabel krem uyuza iyi gelir mi sorusu için evet yanıtı verilebilir. Ancak uyuz hastalığı, cilt rahatsızlıkları içerisinde önemli bir hastalık olduğundan dolayı mutlaka doktor tarafından muayene edildikten sonra kremi kullanmanız gerektiğini belirtmemiz gerekiyor.

Dermabel krem nerede kullanılır sorusuna yanıt arayan kişiler için ilacın kullanım şekline dair detayları da paylaşalım. İşte ayrıntılar…

Dermabel Krem Ne Ise Yarar 4

Dermabel Krem Nasıl Kullanılır?

Dermabel krem ne için kullanılır sorusuna yanıt arayan kişiler, özellikle hekimin bu ilacı reçete etmesinden sonra nasıl kullanılabileceğini araştırıyor. Dermabel %0,05 krem prospektüsünde yer alan bilgilerden hareketle kremin nasıl uygulanabileceğine yönelik bilgileri paylaşalım.

Dermabel kremin kullanım sıklığı aşağıdaki gibidir:

  • DERMABEL krem, yeterli miktarda (doktor tarafından belirlenir) sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez enfekte cilt bölgesine uygulanır.
  • Doktor tarafından ek bir bilgi verilmediği takdirde belirlenen dozlarda kullanım sağlanması önemlidir.
  • Çocukluk yaş grubunda olan bireylerde bu kremin kullanımı, önemli haller dışında önerilmemektedir.
  • Dermabel krem prospektüsünde yer alan bilgiye göre kremin 3 haftadan uzun bir süre kullanılmaması tavsiye ediliyor.
  • Dermabel kullanımında enfekte cilt bölgesi üzerine ince tabaka halinde uygulanması önerilmektedir.

Dermabel krem nerede kullanılır sorusunu araştıranlar için kremin yan etkilerine dair bilgileri de paylaşalım…

Dermabel Krem Yan Etkileri

Dermabel krem prospektüsünde yer alan bilgilere göre ilacın olağan kullanımı sonrasında bazı yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. İlaç kullanımında yan etkileri önceden bilmeniz, olası riskleri en aza indirmek açısından önemlidir.

Dermabel kremin yan etkileri aşağıdaki gibidir:

  • Dermabel krem kullanımında kaşıntı, kızarıklık, yanma, iritasyon gibi belirtilerin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımının hemen durdurularak hastanelerin acil bölümüne ya da doktorunuza başvurmanız önerilmektedir.
  • Akne, ciltte içi sıvı dolu vaziyette kabarcıkların görülmesi, cilt kuruluğu, ciltte beyaz lekeler, deride çizgilenme, kılcal damarlarda çatlama, deride incelme, kıl dibi iltihapları, mevcut hastalığı ek bir enfeksiyonun gelişmesi gibi yan etkilerin varlığında da doktorunuza bilgi vermeniz önerilir.

Dermabel kremin nadir görülen ciddi yan etkileri ise;

  • Çocuklarda büyüme yavaşlaması,
  • Çocuklarda kilo kaybı,
  • Çocuklarda idrar ve kandaki kortizol konsantrasyonlarında azalma,
  • Yüzde yuvarlaklaşma,
  • Yüzde ödem ya da bitkinlik,
  • Cushing sendromu belirtileri,
  • Aşırı susama,
  • Ağız kuruluğu,
  • Deri kuruması,
  • İdrar yapma sıklığında artış,

şeklindedir. Bu belirtilerin görülmesi halinde de doktorunuza bilgi vermeniz tavsiye edilmektedir.

Dermabel Krem Fiyatları 2024

Dermabel kremin çeşitleri ve fiyatları da araştırılıyor. 15 gr ve 30 gr halinde satılan bu merhemin fiyatı da çeşitlerine göre değişiklik gösteriyor. İşte güncel fiyatları…

Dermabel krem fiyatları 2024 yılında güncel olarak şu şekildedir:

  • DERMABEL %0,05 KREM (30 G): 138,01 TL
  • DERMABEL %0,05 MERHEM (30 G): 138,01 TL
  • DERMABEL %0,05 MERHEM (15 G): 92,01 TL

Sıkça Sorulan Sorular

Dermabel krem nerede kullanılır sorusuyla birlikte merak edilen diğer sorular ve yanıtları:

1- Dermabel krem aile hekimi yazabilir mi?

Dermabel krem, uygun görülmesi halinde aile hekimi tarafından da reçete edilebilmektedir. Ancak ciddi cilt rahatsızlıklarında aile hekiminizin ilgili birime yönlendirmesi söz konusu olabilir.

2- Dermabel krem mantara iyi gelir mi?

Dermabel krem, kaşıntı, döküntü, kızarıklık gibi belirtilerle ortaya çıkan dermatit türleri ve ciltte terleme bozuklukları için kullanılmaktadır. Bu kapsamda mantara iyi gelip gelmediğine yönelik bilgi olmamakla beraber hekiminiz, muayene sonucunda en uygun kararı verecektir.

NOT: Yukarıda verilenler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, herhangi bir tavsiye niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorununda ilk olarak doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi