SAĞLIK

Deloday Ne İçin Kullanılır? Alerji İlacının Yan Etkileri Nelerdir?

Deloday ne için kullanılır sorusuna yanıt arayan kişiler için ilaç prospektüsünden alınan bilgileri özetledik. Deloday yan etkileri de dahil olmak üzere ilaç hakkında tüm bilinenler…

Abone Ol

Alerjik reaksiyon problemlerinde doktorlar tarafından sıklıkla reçete edilen Deloday ne işe yarar sorusu, günümüzde ilgili rahatsızlıklardan mustarip kişiler tarafından merak ediliyor. Deloday Plus, Deloday Şurup ve Deloday Tablet (Hap) olmak üzere farklı seçeneklerle kullanıma sunulan ilacın nasıl kullanılacağına dair detayları sizlerle paylaşıyoruz!

Deloday Ne İçin Kullanılır? Plus, Tablet, Şurup…

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte güneş ve polen alerjisine dair rahatsızlıklar da artışa geçiyor. Alerjisi olan kişiler için doktorların uygun görmesiyle reçete edilen Deloday Plus, Tablet, Şurup ne işe yarar sorusu günümüzde en çok sorulan sorulardan birisidir.

Deloday ne için kulanılır? İşte yanıt:

  • Deloday 0,5 mg/mL şurup, uyku hali oluşturmayan anti alerjik bir ilaç olarak, alerjik reaksiyonların kontrol edilmesi ve belirtilerin giderilmesi amacıyla doktorlar tarafından reçete edilir. Alerjik nezle ile ilişkilendirilen hapşırık, burun bölgesinde akıntı ve kaşıntı, damak kaşıntısı, gözlerde kaşınma, kızarıklık ya da yaşarma belirtilerinin giderilmesinde etkilidir.
  • Deloday 20 ve 30 film tablet, alerjik reaksiyonların kontrol edilmesi ve belirtilerin giderilmesi amacıyla kullanılır. Bu kapsamda şurubun kullanıldığı tüm rahatsızlıklar için kullanılabilir. Ek olarak alerji kaynaklı bir deri hastalığı olan ürtikerle birlikte görülebilen derideki kabartı ve kaşıntı, kızarıklık gibi belirtilerin giderilmesi amacıyla kullanılabilir.
  • Deloday Plus, alerjik reaksiyonlarla karşılaşıldığında ya da iltihabi durumlarda etkili olan antihistamin grubu bir ilaçtır. Bu doğrultuda desloratadin ve psödoefedrin içermektedir. Hapşırma, burun tıkanıklığı, kaşıntısı ve akıntısı için 12 yaş üstü çocuklarda kullanılmaktadır. Bu ilacın 12 yaş altı çocuklarda kullanılması önerilmez.

Deloday ne için kulanılır sorusunu Plus, Şurup ve Tablet (Hap) formundaki ilaçları için bu şekilde yanıtlayabiliriz. Ancak Deloday kullanımının mutlaka hekim kontrolünde gerçekleşmesi gerekmektedir. Dolayısıyla öncesinde doktora danışmanız tavsiye edilmektedir.

İlginizi Çekebilir: İburamin Cold Ne İşe Yarar? Çocuklarda Kullanılır Mı?

Deloday Nedir? Plus, Tablet – Hap, Şurup

Deloday ne için kulanılır sorusunu yanıtladıktan sonra kısaca bu ilacın içeriğindeki etken maddelere değinelim. Deloday, antihistaminik olarak adlandırılan alerji ve karşıtı için geliştirilen bir ilaç olarak günümüzde doktorlar tarafından reçete edilmektedir. Peki, Deloday nedir? İşte yanıtı…

Deloday şurup, hap – tablet, efervesan – suda eriyen tablet formlarına sahip bir ilaçtır. Alerjik bünyeye sahip olanlar tarafından kullanılan bu ilaç, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan alerjik reaksiyonları kontrol altına almak ve belirtilerini yok etmek amacıyla reçete edilmektedir.

Deloday’in etken maddeleri ise şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Deloday şurup içerisinde her 1 mL şurup için 0,5 mg desloratadin bulunmaktadır. Ayrıca Propilen glikol, sorbitol çözeltisi (%70), sitrik asit anhidr, trisodyum sitrat dihidrat, sodyum benzoat (E 211), şeker, tutti frutti aroması, günbatımı sarısı (E110) gibi yardımcı etken maddeler bulunmaktadır.
  • Deloday 5 MG film tablet etken maddesi her film tablet için 5 mg desloratadin şeklindedir. Ayrıca Kalsiyum hidrojen fosfat dihidrat, mikrokristalin selüloz, prejelatinize mısır nişastası, talk, kolloidal silikon dioksit, magnezyum stearat, Opadry II OY-L-20906 Blue (Laktoz monohidrat, hipromelloz, makrogol/polietilen glikol, FDC mavi no:2 alüminyum lak (E132), titanyum dioksit (E171) yardımcı etken maddeleri vardır.
  • Deloday Efervesan Tablet 120/2,5 MG içerisinde her bir tablet için 120 mg psödoefedrin ve 2.5 mg desloratadin bulunmaktadır. Ayrıca Sitrik asit anhidrit, potasyum hidrojen karbonat, povidon (PVP K30), potasyum klorür, Peg 6000, sukraloz, böğürtlen aroması gibi yardımcı etken maddeleri bulunmaktadır.

Deloday ne için kulanılır sorusuna yanıt arayanlar için ilaçların içerik bilgilerini bu şekilde özetleyebiliriz. Sadece hekim kontrolünde kullanılması önerilen bu ilaçlar, ciddi yan etkilere de sahip olabilir.

Deloday Kullanım Alanları

Deloday ne için kulanılır sorusuna cevap arayan kişiler için suda eriyen, şurup ve tablet – hap formundaki ilaçların etkilerinden bahsettik. Şimdi bu ilaçların ne için kullanılabileceğine değinelim. Deloday ne için kullanılır? İşte Plus, Tablet ve Şurup formu için detaylı bilgiler…

Deloday’in kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

  • Alerjik Sinüzit
  • Ev Tozu Alerjisi
  • Hayvan Alerjileri
  • Polen Alerjisi
  • Atopik Dermatit - Egzama
  • Alerjik Astım
  • Alerjik Konjunktivit
  • Alerjik Rinit – Saman Nezlesi
  • Gıda Alerjileri
  • Anafilaksi
  • Alerjik Bronşit
  • Alerjik Enteropati
  • İlaç Alerjileri
  • Alerjik Anjiyoödem
  • Alerjik Ürtiker – Kurdeşen

NOT: Deloday ne için kullanılır sorusuna yanıt arayan kişiler için yukarıdaki hastalıklarda ilacın kullanımı, sadece hekim kararı ile mümkün olacaktır. Bu nedenle doktorunuza danışarak uygun doz ve kullanım şeklini öğrenmeniz önerilmektedir.

Deloday Kullanımı: Hap, Şurup ve Plus İçin

Deloday ne için kulanılır sorusuna cevap arayan kişiler için ilacın kullanım şekli de oldukça önemlidir. Deloday nasıl kullanılır sorusunu hap – tablet, şurup ve plus formundaki ilaçlar için detaylı olarak yanıtlayacağız.

1- Deloday Hap (Tablet) Nasıl Kullanılır?

Deloday tablet – hap ne için kulanılır sorusunu soran pek çok kişi, bu ilacın nasıl kullanılabileceğini merak ediyor.

Deloday 5 MG Film Tablet ürünü için bilgiler:

  • Deloday 5 MG Film Tablet, 12 yaş ve üzeri çocuklarla erişkinlerde günde 1 kez 1 tablet halinde kullanılmaktadır.
  • Deloday prospektüsünde yer alan bu bilgiye ek olarak doktorunuzun önereceği uygun doza uyum sağlamanız önerilmektedir.
  • Deloday ne için kulanılır sorusuna yanıt arayanlar için film tabletin aç ya da tok karnına bir bardak su ile yutulabildiğini, bu şekilde kullanım sağlayabileceğinizi belirtmek gerekir.

2- Deloday Şurup Nasıl Kullanılır?

Deloday ne için kulanılır sorusunu soran pek çok kişi, şurup formundaki ilacı nasıl kullanabileceğini merak ediyor.

Deloday şurup kullanımına dair bilgiler:

6 Aydan 11 Aya Kadar Olan Çocuklar

Günde 1 Kez, 2 mL Şurup

1 Yaşından 5 Yaşa Kadar Olan Çocuklar

Günde 1 Kez, 2,5 mL Şurup

6 Yaştan 11 Yaşa Kadar Olan Çocuklar

Günde 1 Kez, 5 mL Şurup

12 Yaş Üzeri Çocuklar ve Erişkinler

Günde 1 Kez, 10 mL Şurup

 

NOT: Deloday şurup nasıl kullanılır sorusuna yanıt arayanlar için tablodaki bilgiler, önerilen dozu ifade etmektedir. Ancak doktorunuzun farklı bir doz belirlemesi sonrasında mutlaka hekiminizin önerdiği şekilde ve dozda ilacı kullanmanız gerekmektedir.

3- Deloday Plus Nasıl Kullanılır?

Deloday ne için kulanılır sorusuna yanıt arayan pek çok kişi, efervesan tablet – suda eriyen tablet formundaki ilacı nasıl kullanabileceğini merak ediyor.

Deloday Plus kullanımı:

  • Deloday Plus, hekiminiz tarafından başka bir kullanım şekli ve doz önerilmediği müddetçe günde 2 kez 1 efervesan tablet halinde kullanılabilmektedir.
  • Yaklaşık 150 ml’lik 1 bardak suda eritilmesi gereken bu tabletler bekletilmeden içilmelidir.
  • Bu ilacın 12 yaş altı çocuklarda uygulanması kesinlikle önerilmemektedir.

Deloday Yan Etkileri

Deloday ne için kulanılır sorusuna yanıt arıyorsanız, yan etkilere dair bilgileri de sizlerle paylaşacağız. Deloday yan etkileri Plus, Tablet ve Şurup çeşitleri için farklılık gösterebilir. Ancak ilacın etki düzeyi ve etken maddeleri genel olarak aynı olduğundan dolayı yan etkileri de benzer şekilde gerçekleşebilecektir.

Deloday yan etkileri şu şekildedir:

Deloday 0,5 mg/mL Şurup

Yaygın Yan Etkiler: Bitkinlik.

Yaygın Olmayan Yan Etkiler: Baş ağrısı, ağız kuruluğu.

Çok Seyrek Yan Etkiler: Hayal görme, artan vücut hareketiyle huzursuzluk, inme, çarpıntı, karaciğerde iltihaplanma, karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, çarpıntı, sersemlik, mide ağrısı, fiziksel ya da ruhsal hareketlilik durumu, şişkinlik, kas ağrısı, uyku hali, uykusuzluk, ishal, kusma, bulantı.

Deloday 5 MG Film Tablet

Yaygın Yan Etkiler: Yorgunluk, ağız kuruluğu, baş ağrısı.

Çok Seyrek Yan Etkiler: Döküntü, şiddetli alerjik reaksiyonlar, kusma, ishal, huzursuzluk, kalp atışının hızlanması, karaciğer fonksiyon testlerindeki anormallik, karaciğer iltihaplanması, mide ağrısı, bulantı, uykusuzluk, uyku hali, nöbetler, halüsinasyonlar, mide rahatsızlığı, kas ağrısı.

Bilinmiyor: Cildin güneşe ya da UV ışınlarına karşı hassaslığında artış, sıra dışı yorgunluk, deri ya da gözlerde sararma, kalp atım ritminde değişiklik.

Deloday Plus 120/2,5 MG Efervesan Tablet

Ciddi Yan Etkiler: Deri döküntüsü, ağız ya da boyun bölgesinde yutmayı ya da nefes almayı engelleyecek şekilde şişlik, deride kızarıklık gibi durumlarda derhal hastanelerin acil bölümüne başvurulmalıdır.

Çok Seyrek Yan Etkiler: Uykusuzluk, düşük kan basıncı, inme, düzensiz kalp atışı.

Hafif Yan Etkiler: Halsizlik, titreme, boğaz ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, ağız kuruluğu, yorgunluk, iştah kaybı, uykusuzluk hali.

Deloday ne için kulanılır araştırmasını yapan kişiler, ilgili ilaçların güncel fiyatını da merak etmektedir. İşte konuyla ilgili ayrıntılar…

Deloday Fiyatları

Deloday ne için kulanılır sorusuna yanıt olarak mevcut bilgileri aktardıktan sonra kısaca bu ilaçların fiyatı hakkındaki bilgileri paylaşalım. Deloday fiyatları 2024 yılında ne kadar?

Deloday şurup, tablet – hap ve plus formu için güncel fiyat bilgileri şu şekildedir:

DELODAY 0,5 MG/ML 150 ML ŞURUP

54,14 TL

DELODAY 0,5 MG/ML 150 ML ŞURUP

54,14 TL

DELODAY 5 MG 20 FİLM TABLET

88,39 TL

DELODAY 5 MG 20 FILM TABLET

88,39 TL

DELODAY 5 MG 30 FILM TABLET

130,36 TL

DELODAY PLUS 120 MG /2,5 MG EFERVESAN TABLET

174,77 TL

DELODAY PLUS 60 MG /2,5 MG EFERVESAN TABLET

149,44 TL

NOT: Deloday ilaç fiyatları tablosunda yer alan fiyatlar, 27 Eylül 2024 tarihi itibariyle geçerlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Deloday ne için kulanılır sorusuna yanıt arayan kişiler için merak edilen diğer soruları yanıtlıyoruz:

1- Deloday hangi hastalıklarda kullanılır?

Deloday ilacı, Alerjik Sinüzit, Ev Tozu Alerjisi, Hayvan Alerjileri, Polen Alerjisi, Atopik Dermatit – Egzama, Alerjik Astım, Alerjik Konjunktivit, Alerjik Rinit – Saman Nezlesi, Gıda Alerjileri, Anafilaksi, Alerjik Bronşit, Alerjik Enteropati, İlaç Alerjileri, Alerjik Anjiyoödem, Alerjik Ürtiker – Kurdeşen gibi rahatsızlıklarda doktorunuzun uygun görmesi halinde kullanılabilmektedir.

2- Deloday öksürük için kullanılır mı?

Deloday şurup, alerjik reaksiyonların azaltılması amacıyla öksürüğün giderilmesinde de etkili bir ilaçtır. Ancak doktorunuzun önerisiyle kullanmanız önerilmektedir.

Deloday ne için kulanılır sorusunu plus, şurup ve tablet – hap formundaki ilaçlar için yanıtladık. İlaçla ilgili merak ettiklerinizi yorumlarla birlikte sorabilir, ayrıca düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

NOT: Yukarıda verilenler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır, herhangi bir tavsiye niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce ilk olarak doktorunuza danışmanız gerekmektedir.