Açılış oturumunda konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Caner Çavdar, kongrenin 29 Ekim haftasına denk geldiğini belirterek, DEÜ ailesi olarak böyle önemli bir etkinliği düzenlemenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Hemşirelik ve bakım hizmetlerinde yapay zekâ teknolojilerinin gelişimine değinen Çavdar, sağlık alanında hemşirelerin önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler de, hemşirelik eğitiminde bakım kavramının önemine dikkat çekerek, mesleğin temelinin bakım olduğunu belirtti. Kongrenin, bakım kavramı ve teknolojik gelişmelerin eğitim süreçleriyle nasıl ilerlediğini tartışmak için önemli bir platform sunduğunu söyledi.
Kongre, hemşirelik alanında bilgi paylaşımını artırmayı ve yenilikçi yaklaşımları teşvik etmeyi amaçlıyor.
“Bakımı Erişilebilir ve Görünür Kılmak” ana temasıyla düzenlenen kongrenin açılış oturumunda, Türkiye’de ve dünyada hemşirelik mesleğinin kilometre taşlarından olan Prof. Dr. Leman Birol da anıldı.
Hazırlık sürecinde 300’e yakın bildirinin gönderildiği kongre kapsamında dört gün boyunca; 4 ana oturum, 5 panel ve 3 uydu sempozyumun yanı sıra 5 farklı salonda düzenlenen 20 eş zamanlı oturumda, 20’si poster sunumu olmak üzere toplam 267 sözlü bildiri sunumu gerçekleştirildi.