Bilindiği üzere insan vücudunun en çok darbe alan ve akabinde hasar gören yeri deridir. Vücudun en dış katmanında yer alması sebebiyle virüslerin sebep olduğu pek çok hastalıkla da karşı karşıya kalmaktadır.
Özellikle uçuk benzeri deri hastalıklarıyla mücadelede en sık kullanılan medikal ilaç ise Asiviral krem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda Asiviral krem ne işe yarar sıkça araştırılmaktadır. İşte tüm detaylar…
Asiviral Krem Ne İşe Yarar?
Asiviral krem etken maddesi asiklovir olan bir merhemdir. Yardımcı maddeler i ise laktoz (inek sütü), mikrokristalin selüloz, povidon, sodyum nişasta, glikolat ve magnezyum stearattir.
Peki Asiviral krem ne için kullanılır? Asiviral krem içerdiği etken ve yardımcı maddeler sayesinde, zararlı bakterilerin ve virüslerin sebep olduğu deri yaralarının tedavisinde kullanılmaktadır.
Asiviral krem nedir ne için kullanılır sorusuna genel bir cevap verdik. Şimdi de konuyu biraz genişletelim ve Asiviral krem ne işe yarar, inceleyelim…
Asiviral krem prospektüsünde yer alan bilgilere göre ilaç, aşağıda yer alan sağlık sorunlarının tedavisi için kullanılmaktadır:
- Ağız ve burun bölgesinde çıkan uçuklar
- Genital bölgede çıkan mantarlar
- Su çiçeği
- Zona (Sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı)
- AIDS
- Kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisi
NOT: Asiviral kremi muhakkak doktor kontrolünde kullanmalısınız.
Asiviral Nereye Sürülür?
Asiviral krem ne işe yarar başlığı altında merhemin pek çok deri hastalığına kalkan oluşturduğunu söyledik. Peki Asiviral krem nereye sürülür? Asiviral krem vücudun en hassas bölgeleri olan yüz ve genital bölgelere de sürülmketedir. Ancak Asiviral krem içerdiği etken maddeler sebebiyle oldukça ağrı bir merhemdir.
Dolayısıyla yalnızca doktor tavsiyesi ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Aksi takdirde daha başka deri hastalıklarına ve enfeksiyonlara yol açabilmektedir.
Asiviral Enfeksiyona İyi Gelir Mi?
Asiviral krem ne işe yarar sorusu kapsamında merak edilen bir diğer konu ise kremin enfeksiyonlarla olan mücadelesidir. Bu doğrultuda Asiviral krem enfeksiyona iyi gelir mi, sıkça araştırılmaktadır.
Asiviral krem, vücutta meydana gelen ve virüslerin oluşturduğu enfeksiyonların tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. İçeriğindeki asiklovir sayesinde, virüsün çoğalmasını durdurarak semptomların hafiflemesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olmaktadır.
Asiviral Hap Ne İçin Kullanılır?
Asiviral kremin merhem formu dışında tablet versiyonu da bulunmaktadır. Peki Asiviral tablet ne işe yarar? Asiviral tablet ve kremin içeriği birebir aynı bileşenlerden oluşmaktadır. Bu kapsamda Asiviral hapın etki ettiği sağlık sorunları da merhemin etki ettiği sorunlarla paralellik göstermektedir.
Dolayısıyla Asiviral hap; vücutta oluşan uçuk, mantar, su çiçeği ve AİDS gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu doğrultuda Asiviral hap; kreme alerjisi olan, krem kullanmak istemeyen veya cildi son derece hassas olan vatandaşlar için üretilmiştir.
Asiviral Krem Nasıl Kullanılır?
Asiviral krem ne işe yarar sorusuna detaylı bir cevap verdik. Şimdi de vatandaşın bu konu hakkında merak ettiği bir diğer konuyu inceleyelim: Asiviral krem nasıl kullanılır?
Asiviral krem uygulamaya başlamadan önce, tahriş olan bölgenin ve ellerin mutlaka temiz olması gerekmektedir. Ardından ise parmak veya bir spatül yardımıyla cilde sürülür ve hafifçe ovulur.
Bununla birlikte Asiviral krem ile olan tedavinin ne kadar süreceğine doktor karar vermektedir. Bu süreç ise genellikle, 1- 2 hafta boyunca, her gün ve günde iki kere şeklinde belirlenmektedir.
Asiviral Krem Kimler Kullanamaz?
Asiviral krem ne işe yarar konusu kapsamında ilacın oldukça ağır bileşenler içerdiğini söylemiştik. Bu doğrultuda vatandaş, Asiviral kremi kimlerin kullanamayacağını oldukça merak etmektedir.
Asiviral prospektüsünde yer alan bilgilere göre dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:
- Asiviral krem kullanımına bağlı döküntü, kaşıntı ve kızarıklık olması durumunda ilaç derhal bırakılmalıdır.
- Asiviral etken maddelerine bağlı alerjik reaksiyon ile karşı karşıya kalındığında ilaç kullanılmamalıdır.
- Böbrek hastalığı bulunuyorsa ilacın dozu yarıya düşürülmelidir.
- 65 yaş ve üzerinde ilaç, mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
- Vücutta aktif lezyonlar (kabartı veya kabarcıklar) varsa virüs bulaştırmama konusunda gerekli önlemler alınmalıdır.
Ayrıca Asiviral krem veya hap yüksek dozda kullanılıyorsa, yeteri kadar su alımına özen gösterilmelidir.
Asiviral Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?
Asiviral kremin gebelik sürecindeki etkisi tam olarak bilinmemektedir. Bununla birlikte uzman bir doktorun yapacağı risk- yarar oranı dikkatlice göz önünde bulundurulduktan sonra uygulanmalıdır.
Emziren anneler Asiviral kullanırsa, ilaç vücuttan atılana kadar emzirme yapılmamalıdır. İlaç kullanılmadan önce süt sağılmalı veya mama desteği yapılmalıdır. Ardından ise meme başı temizlenmeli ve bebek o şekilde emzirilmelidir.
Asiviral Krem Yan Etkileri
Bilindiği üzere modern tıpta kullanılan her ilacın faydası kadar yan etkisi de bulunmaktadır. Bu kapsamda vatandaş Asiviral krem ne işe yarar sorusunun yanında, merhemin olası yan etkilerini de oldukça merak etmektedir. Çünkü Asiviral krem oldukça ağır bileşenler içermektedir.
Asivral krem yan etkileri ise ilacın prospektüsünde yer alan bilgilere göre aşağıdaki gibidir:
- Baş ağrısı ve sersemlik
- Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı
- Kaşıntı, döküntü
- Yorgunluk, ateş
- Kurdeşen
- Saç dökülmesinde hızlanma
- Nefes darlığı
- Yüz, dudak, ağız, dil ya da boğazda şişlik (anjiyoödem)
- Bilirubin ve karaciğer ile ilgili enzimlerde geri dönüşümlü yükselmeler
- Kan ve üre testlerinde oluşan değişiklikler
- Kırmızı kan hücreleri (alyuvar) sayısında azalma
- Beyaz kan hücreleri (akyuvar) sayısında azalma
- Trombosit (kan pulcuğu) sayısında azalma
- Halüsinasyonlar
- Psikotik sendromlar (duygu ve düşünce bozuklukları)
- Huzursuzluk
- Zihin karışıklığı
- Titreme
- Hareket kontrolündeki zorluğa bağlı yürüme bozukluğu (ataksi)
- Konuşma veya dil ile ilgili bozukluk
- Nöbetler
- Uyku hali
- Ensefalopati (bir çeşit beyin iltihabı)
- Düşünme, konsantrasyon ve karar verme konularında bozukluk
- Hepatit
- Sarılık
- Böbrek ağrısı
- Koma
- Karaciğer yetmezliği
Asiviral Krem Fiyatı Ne Kadar?
Asiviral krem ne işe yarar sorusunun yanında merak edilen başka bir konu ise ilacın fiyatıdır. Çünkü 2024 yılında he tüketim maddesine olduğu gibi, ilaç sektörüne de büyük oranda zam gelmiştir. Peki Asiviral krem fiyatı 2024 yılı için ne kadardır?
- Asiviral krem 2024 yılı güncel verilerine göre 134,36 TL fiyatla satışa sunulmaktadır.
Sık Sorulan Sorular
Asiviral krem ne işe yarar, yan etkileri nelerdir ve fiyatı ne kadardır gibi sorulara cevap verdik. Şimdi de vatandaşın bu konu hakkında merak ettiği diğer detaylara değinelim…
Asiklovir Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Asiviral krem zararlı bakterilerin ve virüslerin oluşturduğu açık deri yaralarına ve iltihaplanmalarına iyi gelmektedir. Bu kapsamda Asiviral krem; uçuk, genital mantar, AİDS ve iltihaplı seyreden egzama tedavisinde kullanılmaktadır.
Asiviral Uçuğu Kaç Günde Geçirir?
Asiviral kremin uçuk ile tedavisi, en az 4 gün sürmektedir. Eğer yarada iyileşme olmazsa, tedaviye 10 gün kadar devam edilebilmektedir. Bu kapsamda Asiviral krem uçuğu 4 ile 10 gün arasında tedavi etmektedir.
Asiviral Krem Kaç Gün Kullanılır?
Asiviral kremin kullanımına danışılan uzman doktor veya eczacı karar vermelidir. Ancak kremin uçuk tedavisi için 4 ile 10 gün arasında, genital bölge mantarı içinse 5 ile 15 gün arasında kullanılması gerektiği bilinmektedir.
Asiklovir Krem Reçetesiz Satılır Mı?
Asiviral kremin mutlaka doktor kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Bu sebeple reçeteli satılmaktadır. Ancak kremin son kullanma tarihi geçmesi, kreme zarar gelmesi veya bozulması gibi durumlarda reçetesiz satışı da mevcuttur.
Asiviral Krem Antibiyotik Mi?
Asiviral krem enfeksiyonlarla ve virüslerle baş edebildiği için antibiyotik içerip içermediği konusunda oldukça merak edilmektedir. Ancak Asiviral krem antibiyotik değildir. Asiviral krem, antiviral bir ilaçtır.
NOT: Yukarıda verilenler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, herhangi bir tavsiye niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorununda ilk olarak doktorunuza danışmanız gerekmektedir.