Türkiye’nin dört bir yanından 65 hekim ve 90 saha koordinatörünün katıldığı zirvede, biyofarma klinik araştırmalarındaki en son gelişmeler ve gelecekteki tedavi yöntemleri masaya yatırıldı.
Etkinlik, kardiyovasküler, renal, metabolizma, solunum ve immünoloji tedavi alanlarında yapılan klinik araştırmalara dair bilgi paylaşımına olanak tanıdı.
Zirvede AstraZeneca Türkiye'nin Klinik Araştırmalardaki Başarıları Paylaşıldı
Açılış konuşmasını yapan AstraZeneca Türkiye Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü Esra Bayram, Türkiye’deki biyofarma klinik araştırmalarının sayısındaki artışa dikkat çekerek, 2022 ve 2023 yıllarında en fazla klinik araştırma başlatan şirket olduklarını vurguladı.
Bayram, yaklaşık 100 kişilik klinik araştırma ekibiyle 90 aktif araştırma çalışması yürüttüklerini belirterek, 2020 yılından bu yana yapılan yatırımların arttığını ve toplam yatırım tutarlarının 1 milyar TL’yi aştığını söyledi.
AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Serkan Barış, AstraZeneca Türkiye Medikal Direktörü Dr. Deniz Ertürk Erem ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz da etkinlikte şirketin Türkiye’ye olan katkılarını ve biyofarma sektöründeki liderlik vizyonlarını katılımcılara aktardılar.
Klinik Araştırmaların Geleceği Tartışıldı
Zirve, klinik araştırmaların sürdürülebilirliği, denetimlere hazır olma durumu ve araştırma süreçlerinin detaylı şekilde ele alındığı bir oturumla devam etti.
AstraZeneca Biyofarma Kalite Müdürü Ferah İlhan’ın “Klinik Çalışma Denetimlerine Her Zaman Hazır Olmak” başlıklı sunumunun ardından katılımcılar, araştırmalarda karşılaşılan zorluklar ve çözüm stratejileri üzerine bilgi paylaşımında bulundular.
Global ve yerel araştırma ekiplerinin deneyimlerini aktardığı çalıştaylarda, klinik araştırmalarda işe alım zorlukları, gönüllü onay süreçleri ve başarılar gibi önemli konular tartışıldı.
Zirve, AstraZeneca yerel araştırma ekibinin kapanış konuşmasıyla sona erdi.
Etkinlik, biyofarma klinik araştırmalarının geleceğine dair katılımcılarda yeni perspektifler oluşturdu ve sektördeki yenilikçi gelişmelerin paylaşılmasına katkı sağladı.