GÜNDEM

Papara Kimin? Elektronik Para Kuruluşu Devlet Onaylı Mı?

2016 yılından bu yana hizmet veren Papara hakkında merak edilen birçok husus bulunuyor. Papara kimin sorusunu tüm detaylarıyla yanıtladık!

Abone Ol

Papara bir Fintek projesi olup son yıllarda popüler olan ödeme araçlarından biri haline gelmiştir. Bu kapsamda Papara kimin sorusu da merak edilmektedir. Papara hakkında tüm araştırılanları sizler için derledik! İşte ayrıntılar…

Papara Kimin?

Papara Ahmed Faruk Karslı tarafından kurulmuştur. Karslı, bu dijital ödeme platformunu hayata geçirerek, Türkiye’nin finansal teknolojiler alanında önemli bir boşluğu doldurmuştur.

Kendisi, yenilikçi vizyonu ve finans sektöründeki deneyimi ile Papara'yı kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştırmıştır.

Papara Hangi Ülkenin?

Papara sahibi kim sorusunu açıkladıktan sonra hangi ülkeye ait olduğunu açıklayalım. Papara, Türkiye merkezli bir elektronik para kuruluşudur ve ülkenin dijital ödeme çözümleri arasında en popüler olanlarından biridir.

2016 yılında faaliyete geçen Papara hızlı ve kolay para transferi yapmayı mümkün kılan bir platform olarak öne çıkmaktadır. Kullanıcılar Papara aracılığıyla fatura ödeyebilir, internet alışverişlerinde güvenli bir şekilde ödeme yapabilir ve birçok farklı işlemi gerçekleştirebilir.

Papara kimin sorusu içerisinde yönetimde kimin olduğu da merak edilmektedir. Kurucusu Ahmed Faruk Karslı'nın Nisan 2022 itibarıyla yönetim kurulu görevini Emre Kenci'ye devretmesiyle birlikte büyüme yolunda önemli adımlar atmaya devam etmiştir.

21 Haziran 2023'te Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile olan sözleşme yenilenerek Beşiktaş Futbol A Takımı'nın kol ve konç sponsoru olmuş ve Papara markasının futbol camiasındaki varlığı pekiştirilmiştir.

Ayrıca, 8 Ağustos 2023'te Trabzonspor ile 5 yıllık stadyum isim sponsorluğu anlaşması imzalanmış ve Trabzonspor'un stadyumu “Papara Park” ismini almıştır. Bu anlaşmalarla birlikte Papara, BJK ve TS Card isimli özel taraftar kartlarını da kullanıma sunmuştur.

Papara’nın Ortakları

Papara firması kime ait sorusunun yanıtladık. Şimdi de ortaklarına bakalım... Papara’nın kurucuları aynı zamanda şirketin yönetim kurulunda görev almaktadır.

Papara’nın sahibi Ahmed Faruk Karslı’dır. 2016 yılında kurulan şirketin bir diğer önemli ortağı ise İlker Diker’dir.

Papara’nın İstanbul’da dört, Ankara’da ise bir temsilciliği bulunmaktadır. Özellikle 2016 yılında BDDK'nın düzenlemelerinin ardından İlker Diker’in 15 milyon liralık yatırım yaparak şirkete ortak olması büyük ses getirmiştir.

Papara’nın ortakları şu şekildedir:

  • Ahmed Faruk Karslı
  • İlker Diker
  • Emre Kenci
  • Cenap Doğru
  • Taylan Özgür Kiraz

Ahmed Faruk Karslı Kimdir?

Papara kimin sorusunu yanıtladıktan sonra Ahmed Faruk Karslı kimdir sorusunu açıklayalım. 1987 yılında İstanbul'da doğmuştur.

Ahmed Faruk Karslı Papara'nın kurucusudur ve halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Eğitim hayatına St. Avusturya Koleji Lisesi'nde başlayan Karslı üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.

Karslı 2009 yılında Karslı Yazılım firmasını kurarak kariyerine adım atmıştır. 2016 yılında Papara'yı kurarak dijital finansal çözümler alanında faaliyet göstermeye başlamış ve Papara’yı Türkiye'nin önde gelen dijital ödeme platformlarından biri haline getirmiştir.

Dijital ödeme sistemleri alanında Türkiye’de önemli bir devrim yapmıştır. Finans ve teknoloji sektörlerindeki deneyimiyle dikkat çeken Karslı Papara’yı sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da tanınan bir marka haline getirmeyi hedeflemektedir.

Ahmed Faruk Karslı özellikle kullanıcıların finansal işlemlerini daha kolay ve hızlı yapmalarını sağlayacak yenilikçi çözümler sunarak fintech dünyasında adından söz ettiren bir isimlerden olmuştur.

Emre Kenci

2008 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Emre Kenci kariyerine Microsoft'ta kıdemli mühendis olarak başlamıştır. Ardından BtcTurk ve BTCTrader’da ortak ve CTO olarak görev yapmıştır.

2016 yılından itibaren Papara’da ortak ve yönetim kurulu üyesi olarak yer alan Kenci CTO olarak da şirketin yeni ürün geliştirme süreçlerine öncülük etmiştir. Nisan 2022 itibarıyla ise Papara'nın yeni CEO’su olarak göreve başlamış ve şirketin dijital finansal hizmetlerdeki büyümesine liderlik etmektedir.

İlker Diker

1976 yılında İstanbul’da doğan İlker Diker kariyerine Garanti Bankası'nda başlamıştır. Shop&Smiles ve Bonus departmanlarında çalışan Diker 2005 yılında Türk Ekonomi Bankası'nda (TEB) yönetici pozisyonuna geçmiştir.

Bankalararası Kart Merkezi'nde danışmanlık yapmış olan Diker 2014 yılında ödeme sistemleri alanında kendi markası olan PayWizard’ı kurmuştur. Ardından Papara’ya ortak olarak şirketin büyüme sürecinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Papara Hakkında

Papara başvuru yapan kullanıcılara dakikalar içinde ücretsiz bir şekilde hesap ve kart imkânı sunan dijital bir ödeme platformudur.

Kullanıcılar Papara’da işlem yaparken herhangi bir komisyon ödemek zorunda kalmazlar. Bu da platformun hızla yaygınlaşmasının sebeplerinden biridir.

Papara Nasıl Kullanılır?

Papara kullanmak için öncelikle bir Papara hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Papara’nın EFT saatine bağlı kalmaması kullanıcılara büyük bir avantaj sunmaktadır.

Hesabınıza para yükledikten sonra başka bir Papara hesabına ya da IBAN’a haftanın her günü ücretsiz olarak para gönderebilirsiniz.

Papara Hangi Bankaya Ait?

Papara kimin sorusu hangi bankaya ait sorusu da merak edilenler arasındadır. Papara herhangi bir bankaya bağlı olmayan bağımsız bir finansal teknoloji şirketidir. Bir banka gibi çalışmamakla birlikte bankalarla entegre çalışan Papara kullanıcıların mevcut banka hesaplarından para transferi yapmasına olanak sağlamaktadır.

Papara Kart bir bankamatik veya kredi kartı gibi çalışarak banka hesabına ihtiyaç duymadan alışveriş yapma ve para çekme imkanını da sunmaktadır.

Papara Devlet Onaylı mı?

Papara devlet onaylı mı sorusu Papara kimin sorusu içerisinde en çok araştırılanlardandır.  Papara Türkiye'de devlet onaylı bir ödeme kuruluşudur.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yetkilendirilmiş olan Papara, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu sayede kullanıcılar Papara'yı güvenli bir şekilde kullanabilmekte ve işlemlerinin yasal zeminde olduğunu bilmektedirler.

Papara İle Anlaşmalı Bankalar

Papara birçok banka ile iş birliği yaparak finansal işlemleri kolaylaştırmaktadır.

Papara’nın anlaşmalı olduğu bankalar aşağıdaki gibidir:

  • QNB Finansbank
  • Garanti BBVA
  • Yapı Kredi
  • Vakıfbank
  • Akbank
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası