Okulların başlamasıyla birlikte internete erişim şifreleri de merak ediliyor. Fatih internet şifresi ve merak edilen tüm detayları derledik!
Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Fatih Projesi ile okullarda her sınıfa akıllı tahta takılmıştır. Dersleri akıllı tahta ile işleyen öğretmenler aynı zamanda internet erişimine de ihtiyaç duymuştur. Fatih Projesi ile okullara internet erişimi de getirilmiştir. Fatih Projesi’nin ilk zamanlarında internet şifresizken bir süre sonra belli kısıtlamalar için şifre konulmuştur.
Yeni eğitim öğretim yılına başlayacak öğrenciler Fatih internet şifresini merak etmektedir. Peki Fatih internet şifresi 2024 yılında güncel haliyle nedir? İşte detaylar…
Fatih İnternet Şifresi
İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler yeni eğitim- öğretim yılına giriş yapmıştır. Öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi de okul wifi şifreleri nedir?
Okullarda hem interaktif öğrenmek hem de eğlenmek amacıyla internet en temel ihtiyaçlardan birisi olmuştur. Eskiden okullarda internete bağlanmak için şifre gerekmezken artık son yıllarda şifresiz internete girilmemektedir. Kullanılan Fatih wifi bağlantısı ile de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasakladığı sitelere giriş yapılamamaktadır.
Fatih Projesi kapsamında gelen internet erişimine artık sadece şifre ile ulaşılabilmektedir. Mobil cihazlar, tabletler, bilgisayarlar ve akıllı tahtalarda gireceğiniz doğru şifre ile internet erişimine ulaşmanız mümkündür. Fatih internet şifreleri Türkiye’deki tüm okullarda geçerlidir.
Fatih internet şifresi listesi aşağıdaki gibidir:
- Şifre: !1qaz2WSX3edc4RFV%56
- Şifre: F@M2015i#Eb23TC
- Şifre: f1@2t34ih5
- Şifre: Fatih.1234
- Şifre: verdijm@n1453
- Şifre: T1F0@7T1IH1Y4E5G3IMTEEBKC!0+R%U^9M£C
- Şifre: 34i3s0t00
- Şifre: {1!ASR$UAN*BG#AUC\RAL]YUI&9}
Bu şifrelerdeki büyük küçük harflere dikkat edilmesi gerekmektedir. Kopyala yapıştır tekniği yerine tek tek yazılması daha uygun olmaktadır.
Şifreler belli aralıklarda güncellenmektedir. 2024 yılı itibarıyla güncel olan Fatih wifi şifrelerini sizler için paylaştık! Şimdi de Fatih wifi ağına nasıl bağlanılır sorusunu cevaplayalım.
Fatih Wifi Ağına Nasıl Bağlanılır?
Fatih internet erişimine bağlanabilmek için yalnızca şifre yeterli değildir. Bütün şifreler ile bağlanılabilmektedir fakat öncelikle bazı adımları geçmek gerekmektedir.
Fatih wifi ağına bağlanmak için gerekli adımlar aşağıdaki gibidir:
1. Sertifikaların İndirilmesi:
- Tarayıcıya "sertifika.meb.gov.tr" yazılıp açılan bağlantıya gidilmelidir.
- Bu sitede olan sertifikaları, Internet Explorer kullanılarak indirilmelidir. Bu tarayıcı daha güvenlidir.
- Fatih Projesi yazılımı, Windows 7 ve üzeri işletim sistemlerinde çalışabilmektedir.
2. Wifi Bağlantısı:
- Fatih wifi bağlamak istediğiniz cihazda wifi özelliği açılıp “f@tih” ağına tıklanmalıdır.
- 2024 güncel Fatih internet şifreleri listesinden herhangi bir şifre girilmelidir.
3. VPN Kullanımı:
- Fatih internet şifresi ile bağlanılan cihazda VPN kullanılırsa kısıtlı olan internet sayfaları da açılabilmektedir.
Fatih İnternet Bağlantı Yok Hatası Çözümü
Fatih wifi ağına bağlanma adımlarını uyguladıktan sonra internet bağlantısı yok hatası alınırsa yapılması gereken kontroller aşağıdaki gibidir:
- Öncelikle cihazınıza veya akıllı tahtaya bağlı olan Ethernet kablosu kontrol edilmelidir.
- Ağ bağdaştırıcısının etkinliği kontrol edilmelidir.
- Tarayıcının etkin olup olmadığı kontrol edilir.
Eğer bu adımları uyguladıktan sonra hala aynı hatayı alıyorsanız T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü aranıp durum bildirilmelidir.
Fatih Projesi Nedir?
Fatih (Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi, 2010 yılında planlanmış ve ilk defa 2012 yılında hayata geçirilmiştir. Fatih Projesi’nin amacı Türkiye’nin her yerinde eğitim kalitesini arttırmaktır.
Fatih Projesi kapsamında 4 temel madde üzerinde durulmuştur. Eğitim kalitesini arttırma çalışmaları kapsamında odaklanılan 4 temel başlık aşağıdaki gibidir:
- Altyapı iyileştirmeleri
- Var olan donanımların güçlendirmeleri
- Öğretmen eğitimleri
- EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
Fatih Projesi toplam 3 fazdan oluşmaktadır. Fatih Projesi fazları aşağıdaki gibidir:
1. Faz
Fatih Projesi kapsamındaki iyileştirme çalışmalarında ilk fazda akıllı tahtalarda Vestel markası kullanılmıştır. İlk başlarda Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere de tablet dağıtılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklama şu şekildedir:
“Bu noktada amaç öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim öğretim çalışmalarını interaktif olarak desteklemek ve verimi arttırmaktır.”
2. Faz
Fatih projesi kapsamında ikinci fazda Türkiye’deki tüm okullara akıllı tahta dağıtılmaya devam edilmiştir. Bu akıllı tahtalar ilk fazda dağıtılan tahtalardan daha kapsamlı olarak üretilmiştir.
3. Faz
Fatih Projesi’nin son fazında yalnızca altyapı çalışmaları yapılmıştır. Yeni akıllı tahta ve tablet dağıtımı yapılmamıştır.
Fatih Projesi kapsamında Türkiye’deki her okula akıllı tahta dağıtılmıştır.