TRT 1 kanalının son yıllarda yayınladığı tarihi diziler oldukça ilgi çekmektedir. 2024 yılında yayın hayatına başlayan Mehmed Fetihler Sultanı dizisi de ilk sezonuyla büyük yankı uyandırmışt. Dizinin atmosferine hayran kalan seyirciler Mehmed Fetihler Sultanı dizisi nerede çekiliyor sorusuna yanıt arıyor. Sizin için yanıtladık!

Mehmed Fetihler Sultanı Nerede Çekiliyor?

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi 24 Eylül 2024 tarihi itibarıyla ikinci sezonunu yayınlamaya başlamıştır. İlk sezonuyla damga vuran dizi ikinci sezona da iddialı başlamıştır.

Tarihi dizi seven seyircilerin bu dizileri sevmesinin bir sebebi de atmosferidir. Mehmed Fetihler Sultanı dizisini de severek izleyenler bu dizinin nerede çekildiğini merak etmektedir.  

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi hem yurt dışında ve hem de ülkemizde çekilmektedir. Dizinin yurt dışı çekimleri için İran’a gidildiği bilinmektedir. Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin yurt dışı çekimleri İran'da Nour Cinema City Platosu’nda olduğu bilinmektedir. 

Nour Cinema City Platosu İranlı yönetmen Mejid Mejidi tarafından kullanılmıştır. Plato Mehmed Fetihler Sultanı dizisi için özel olarak tekrardan hazırlanmıştır.

Mehmed Fetihler Sultani Nerede Cekiliyor 1

Mehmed Fetihler Sultanı Platosu

Yurt dışı çekimleri tamamlandıktan sonra dizi ekibi Türkiye’ye gelip çekimlerini burada devam ettirmektedir. Türkiye’deki çekimler İstanbul’da yapılmaktadır.

Bunun için Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin ekibi İstanbul’da özel bir plato kurdurmuştur. Kurulan plato ile beraber tarihi atmosfer çok daha iyi yansıtılmaktadır.

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi nerede çekiliyor sorusunu yanıtladık! Şimdi de diğer sorulara bakalım…

Mehmed Fetihler Sultani Nerede Cekiliyor 2

Mehmed Fetihler Sultanı Konusu

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi 2. Sezonuna başlamıştır. 2. Sezonda da ilk sezonda olduğu gibi heyecanlı anlar izleyicileri beklemektedir. Mehmet Fetihler Sultanı dizisinin konusunu detaylı bir şekilde açıkladık.

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi İstanbul’u fetheden ve yıllarca dünyada hüküm süren Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu etmektedir. Şehzade Alaaddin beklenmedik şekilde hayatını kaybeder ve 2. Murat buna dayanamayıp Bursa’ya çekilir.

Bunun üzerine 2. Mehmet tahta geçer. Mehmet tahta çıktıktan sonra ilk mücadelesi Bizans’a sığınan Orhan’la olur. En büyük amacı ise Konstantiniyye’yi fethetmektir. Bunun için bütün vezirlerine haber salar ve çalışmalara başlar.

Mehmed Fetihler Sultanı dizisinde aynı zamanda Eyüp el Ensari hakkında da bazı sahneler bulunmaktadır. Onun da hayatıyla ilgili belli kesitler mevcuttur.

Eyüp el Ensari karakterine dünyaca ünlü Ghassan Mesud hayat vermektedir. Ghassan Mesud ‘Karayip Korsanları’ ve ‘Cennet Krallığı’ gibi filmlerde rol almıştır.

Mehmed Fetihler Sultani Nerede Cekiliyor 3

Mehmed Fetihler Sultanı Oyuncu Kadrosu

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi zengin oyuncu kadrosuyla da dikkat çekmektedir. Merak edilen Fatih Sultan Mehmet karakterini Serkan Çayoğlu canlandırmaktadır. 

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi oyuncu kadrosu aşağıdaki gibidir:

  • Serkan Çayoğlu (Sultan Mehmed): İstanbul’u fetheden şanlı komutan Fatih Sultan mehmet…
  • Selim Bayraktar (Çandarlı): Büyük ve tecrübeli sadrazam Çandarlı Halil Paşa… Genç hükümdar Mehmed’in hayaline ortak olanlardan birisidir.
  • Fikret Kuşkan (Notaras): Bizans İmparatorluğu'nun Megadüklük makamında olan gizli lideridir.Amacı Bizans’ı eski gücüne kavuşturmaktır.
  • Tuba Ünsal (Mara Hatun): Mara Hatun bir Sırp prensesidir. Sultan Mehmed’in en büyük destekçilerindendir.
  • Seçkin Özdemir (Konstantinos): Bizans’ın son imparatorudur. Her şeyi göze alabilecek kadar cesurdur.
  • Teoman Kumbaracıbaşı (Sultan Murad): Büyük hükümdar Sultan Murad’ın hayatı savaşlarla geçmiştir. Barışın hüküm süreceğini zannedip Mehmed’i küçük yaşta tahta geçirse de sonrasında doğru hamleler yapmıştır.
  • Emine Ün (Halime Hatun): Hüma Hatun’u kıskanan Halime Hatun’un tek amacı Şehzade Ahmed’i tahta geçirmektir. 
  • Kenan Çoban (Malkoçoğlu Bali Bey): Osmanlı’nın en büyük savaşçılarından biridir. Sultan Mehmed’in de en güvendiği adamlardan birisidir.
  • Açelya Akkoyun (Hüma Hatun): Sultan Mehmed’in annesi ve Sultan Murad’ın en sevdiği ve değer verdiği hasekisidir.
  • Volkan Keskin (Demetrios): Bizans’ın varisi olarak düşünülen isimdir. Büyük bir savaşçıdır.
  • Esila Umut (Eleni): Sultan Mehmed’in ilk eşi ve haremin en güçlü kadınıdır.
  • Bülent Alkış (Şehabeddin): Sultan Mehmed’in hayallerine inanan ve bunun için strateji oluşturan devlet adamıdır.
  • Ayşegül Günay (Helena Dragas): Bizans’ın son imparatoru olan Konstantinos’un annesidir. Oldukça otoriter bir kişiliktir.
  • Ertuğrul Postoğlu (İshak Paşa): Yenilikçi fikirlere kapalı olsa da devletinin her zaman yanında olan bir vezirdir. 
  • Sinan Albayrak (Zağanos Paşa): Sultan Mehmed’in en güvendiği isimlerden birisidir. Konstantiniyye zaferine yürekten inanan vezirlerden birisidir.
  • Ali Nuri Türkoğlu (Şehzade Orhan): Bizans İmparatorluğu’nu arkasına alıp padişahlığı kendine hak görmektedir. Sultan Mehmed’in önündeki en büyük engellerden birisidir. 
  • Kaan Yalçın (Malkoçoğlu Hamza Bey): Hem önemli fikirleri vardır hem de büyük bir savaşçıdır.
  • Recep Çavdar (Saruca Paşa): Surları yıkacak topların ustasıdır. 
  • Ali Sinan Demir (Kurtçu Doğan): Yeniçeri Ocağı’nın cesur ağasıdır.
  • Cebrail Esen (Reyhan Ağa): Sarayda sessizce hüküm süren bir ağadır.
  • Tolga Akkaya (Saltuk): Saltuk Cesur bir Osmanlı savaşçısıdır.

Kaynak: Haber Merkezi