Son yıllarda gerek ekonomik gerekse de siyasi sebeplerle çeşitli markalara tüketiciler tarafında boykot hareketi uygulanabiliyor. İlgili markanın ürünlerini satın almama şeklinde gerçekleşen boykot hareketleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son dönemde giderek yaygınlaşıyor. Boykot olmayan giyim mağazaları listesini araştıranlar için 10 farklı markayı inceledik!

Boykot Olmayan Giyim Mağazaları 2024

Dünya genelinde giderek daha yaygın bir halde uygulanan boykot çağrıları, çeşitli sektörlerde farklı pek çok markayı kapsıyor.

Giyim ve tekstil sektörleri, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem üreticiler hem de tüketiciler açısından büyük önem arz ediyor. Boykot olmayan giyim markaları araştırmanız için aşağıdaki listede yer alan mağazaları tercih edebilirsiniz.

Boykot olmayan giyim mağazaları listesi şu şekildedir:

  • LC Waikiki
  • Mavi
  • D'S Damat
  • Sarar
  • DeFacto
  • Koton
  • Desa
  • Avva
  • Kiğılı
  • Colin's

İşte yerli ekonomiyi de destekleyebileceğiniz Türk giyim markaları…

Boykot Olmayan Giyim Magazalari 1

1- LC Waikiki

İlk kurulduğu dönemde yabancı sermayeye sahip olan LC Waikiki, daha sonra kurucu iki ortağın ayrılmasıyla birlikte tek hissedar George Amouyal’a devroldu.

Sonraki süreçte Türk tekstil şirketi Taha grubuna bağlı olan Tema Tekstil tarafından 1997 yılında tüm hakları satın alınan LC Waikiki, boykot olmayan giyim mağazaları arasında ilk sırada yer alıyor.

Günümüzde dünya genelinde de adını duyurmayı başardığımız LC Waikiki markası, aynı zamanda yerli giyim markaları arasında yer alıyor.

Kadın, erkek, çocuk ve bebek kategorilerinde binlerce tekstil ürününü satın alabileceğiniz LC Waikiki, boykot olmayan bebek giyim mağazaları açısından da değerlendirilebilecektir.

2- Mavi

Boykot olmayan giyim mağazalarından bir diğeri Mavi’dir. İstanbul’da 1991 yılında kurulan Mavi Jeans, aynı zamanda ana şirket konumunda olan Erak’ın kurucusu Sait Akarlılar tarafından kurulmuştur.

Günümüzde %72,6 payıyla halka arz edilen şirketin diğer sahipleri ise Blue International Holding B.V, Fatma Elif Akarlılar, Seyhan Akarlılar ve Hayriye Fethiye Akarlılar’dır.

Boykot olmayan erkek giyim markaları arasında değerlendirilen Mavi, aynı zamanda kadın, çocuk ve bebek kategorilerinde de ürün satışı gerçekleştiriyor.

Geniş ürün yelpazesiyle Türk tekstil markaları arasında adından söz ettiren Mavi, günümüzde kaliteli ürünleriyle de tüketici tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Mavi’nin yerli marka olması ise boykot olmayan giyim mağazaları arasında değerlendirilmesini sağlıyor.

3- D'S Damat

D’S Damat, günümüzde boykot olmayan tekstil markaları arasında değerlendirilen bir başka mağaza grubudur.

Dikiş, kalıp, kumaş seçimleri, kalitesi ve tarzıyla adından söz ettiren marka, koleksiyonlarını %100 yerli kumaşlarla yüksek kalitede hazırlıyor. Bununla birlikte boykot olmayan kıyafet markaları arasında D’S Damat seçeneğini rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Boykot olmayan giyim mağazaları arasında yer alan D’S Damat markasının kurucusu, Süleyman Orakçıoğlu’dur.

Marka, aralarında Damat ve Tween markalarının da bulunduğu Orka Tekstil bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bu açıdan yerli tekstil markaları arasında da değerlendirilebilir.

Öneri: Boykot Olmayan Şampuanlar: Yerli Malı Şampuan Markaları Listesi!

4- Sarar

Boykot olmayan giyim mağazalarından bir diğeri olan Sarar markasının temelleri, 1944 yılında Abdurrahman Sarar’ın 12 metrekarelik dükkanında atılmıştır.

Bugün Türkiye’nin en önemli giyim markalarından birisi kabul edilen Sarar, erkeklere yönelik ürün satışı gerçekleştirmektedir. Bu açıdan boykot olmayan erkek giyim markaları arasında da değerlendirilebiliyor.

Sarar markası, Eskişehir-Kütahya yolu üzerinde yer alan 185.000 metrekarelik alanda kurulu olan Sarev Ev Tekstil ve Gömlek Fabrikası’nda üretim gerçekleştirmektedir. Boykot olmayan giyim markaları arasında yer alan Sarar, aynı zamanda yerli giyim markalarındandır.

Boykot Olmayan Giyim Magazalari 2

5- DeFacto

2003 yılında İstanbul’da Zeki Cemal Özen tarafından kurulan DeFacto markası, boykot olmayan giyim mağazaları arasında yer alıyor.

Zamanla Türkiye’nin en bilinen tekstil markaları arasına dahil olan DeFacto, günümüzde global çapta üretim ve satış gerçekleştirmektedir.

DeFacto markası, 100’ü aşkın ülkede 500’e yakın mağazasıyla faaliyet gösteren yerli kıyafet markası olarak büyük bir öneme sahiptir.

Online satış, fiziki satış ve diğer seçenekleriyle en yüksek ciroya sahip şirketlerden birisi olan DeFacto, ürünlerini Ulaşılabilir Moda sloganıyla 7’den 70’e ulaştırıyor.

6- Koton

Boykot olmayan giyim mağazaları arasında yer alan Koton markası, hazır giyim sektörünün en önemli oyuncularından birisidir.

İstanbul’da Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti tarafından 1988 yılında kurulan Koton markası, Türkiye’den adını dünyaya duyurmayı başarmış tekstil markaları arasında yer alıyor.

Asıl mesleği öğretmenlik ve subaylık olan çiftin ihraç fazlası ürünlerin satılması üzerine ticarete atılmasıyla yaratılan marka, günümüzde hazır giyim sektörünün öncülerinden birisi kabul ediliyor.

Boykot olmayan giyim markaları açısından da Koton markasını değerlendirebilirsiniz. Günümüzde Koton mağazaları, kadın, erkek, çocuk giyim üzerine üretim gerçekleştiriyor.

7- Desa

Boykot olmayan kıyafet markaları arasında değerlendirilen Desa, 1972 yılında Melih Çelet tarafından kurulmuştur.

Çanta, ayakkabı, cüzdan, mont ve diğer tekstil ürünlerinde deri hammaddesiyle üretim gerçekleştiren Desa markası, aynı zamanda boykot olmayan giyim mağazalarından birisidir.

İlk mağazasını İstanbul Erenköy’de açan Desa markası, 1980’li yıllarda dünya markalarına üretim gerçekleştiren tedarikçi konumuna yükseldi.

Samsonite’in Türkiye distrübütörlüğünü 1983 yılında üstlenen Desa, boykot olmayan giyim markaları arasında yerli bir seçenek olarak değerlendirilebilir.  

8- Avva

Volkan Atik tarafından 2000 yılında kurulan Avva markası da boykot olmayan giyim mağazaları arasında değerlendiriliyor.

Yerli erkek giyim sektöründe kalitesiyle ayrı bir noktada konumlanan Avva markası, modern tasarım anlayışıyla kısa süreler içerisinde büyük bir başarı elde etti.

Tamamen yerli üretim gerçekleştiren Avva, aynı zamanda Türk tekstil markaları arasında kalitesiyle, dayanıklı ürünleriyle ve üretim anlayışıyla dikkat çekiyor. Boykot olmayan giyim mağazaları için Avva markasını da rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

9- Kiğılı

Türkiye’de en çok bilinen giyim markalarından birisi olan Kiğılı, 1938 yılında erkekler için kumaş üretimi gerçekleştirerek Abdullah Kiğılı tarafından kurulmuştur.

Kısa süreler içerisinde kalitesiyle adından söz ettiren marka, günümüzde boykot olmayan giyim mağazaları arasında değerlendiriliyor.

Boykot olmayan erkek giyim markaları arayışınızda Kiğılı, yalnızca Türkiye’de değil, aynı zamanda dünyada da tanınan bir marka haline gelmiştir. Bu anlamda özellikle tekstil sektörü açısından Kiğılı’nın oldukça önemli bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz.

10- Colin's

Boykot olmayan giyim mağazaları listesinde son olarak Colin’s markasına yer verelim.

Colin’s, günümüzde tekstil, perakende ve gayrimenkul sektörlerinde aktif olarak faaliyet gösteren Eroğlu Holding bünyesinde olan bir tekstil markasıdır.

Dünyada 38 ülkede 600’ü aşkın mağazasıyla faaliyet gösteren Colin’s, aynı zamanda boykot olmayan giyim markaları arasında değerlendiriliyor.

Yerli kıyafet markaları arayanlar için Colin’s markasının Çorlu’daki fabrikasında üretim gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Bu doğrultuda ülke ekonomisine de çok büyük katkıların olduğunu belirtmek gerekiyor.

Boykot olmayan giyim mağazaları için en bilinen örnekleri sizler için sıraladık. Ancak boykot amacınıza göre yerli ya da yabancı pek çok tekstil markasını, bu listede değerlendirebilirsiniz.

Boykot Olmayan Giyim Magazalari 3

Boykot Olmayan Giyim Markaları: Diğer Mağazalar…

Boykot olmayan giyim mağazaları arayışında olanlar için diğer seçenekleri de özet bir şekilde paylaşmak istiyoruz.

Yerli tekstil ve giyim markaları, boykot kapsamında değerlendirilen seçenekler arasında yer alıyor. Günümüzde yerli üretimi desteklemek amacıyla pek çok kişi, Türkiye merkezli faaliyet gösteren markaları tercih etmektedir.

Boykot olmayan giyim markaları için diğer seçenekleriniz şu şekildedir:

  • LTB
  • Dilvin
  • İpekyol
  • Hatemoğlu
  • Yargıcı
  • Çift Geyik Karaca
  • Hislon
  • Ramsey
  • Nocturne
  • Mapa
  • Machka
  • adL (Adil Işık)
  • Roman
  • Regina
  • Eye Connection

Sıkça Sorulan Sorular

Boykot olmayan giyim mağazaları listesini araştıranlar için kullanıcıların sıkça sorduğu sorular ve yanıtları:

1- DeFacto kimin?

DeFacto, Türkiye’nin global markalarından biridir. Yerli sermayeyle üretim gerçekleştiren giyim markaları arasında yer aldığından dolayı boykot kapsamında değildir.

2- Koton marka hangi ülkenin?

Koton, Türk tekstil markaları arasındadır ve bu doğrultuda boykot kapsamında yer almaz.

Boykot olmayan giyim mağazaları için siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarla birlikte bizlerle paylaşın, hemen yayınlayalım!

Kaynak: Haber Merkezi