Günümüzde birçok kişi yerli üretim gıda ürünlerini tüketmeye yöneliyor. Gazlı içecek markaları arasında önemli bir popülariteye sahip olan Yedigün markasının menşei merak ediliyor.  Peki, Yedigün nerenin malı? Konuyla ilgili detayları paylaşıyoruz…

Yedigün Nerenin Malı?

Yedigün markasının kökeni, günümüzde yerli ürün tüketimine özen gösteren kişilerin gündemiyken, aynı zamanda tüketim tercihlerini marka kökenine göre belirlemek isteyenler tarafından da merak ediliyor. 1958 yılında kurularak ilk olarak İspanya’da üretime başlanan Yedigün nerenin malı? İşte yanıtı…

Yedigün, ilk olarak İspanya’da ortaya çıkmış, dünya genelinde takdire layık, harika anlamına gelen Mirinda olarak bilinen gazlı bir içecektir.

Yedigün markası İspanya’da üretime başlasa da daha sonraları PepsiCo bünyesine dahil olmuştur. PepsiCo ise ABD New York merkezli olarak global çapta hizmet gösteren bir içecek markasıdır.

Dolayısıyla Yedigün hangi ülkeye ait sorusunun yanıtı Amerika Birleşik Devletleri olacaktır.

Yedigün nerenin malı sorusuna yanıt arayan kişiler, markanın şirket bazlı olarak tarihsel sürecini ve günümüzde kime ait olduğunu merak ediyor. İşte diğer detaylar…

Yedigun Nerenin Mali 2

Yedigün Hangi Firmanın?

Yedigün markası, 1950’li yıllarda İspanya’da ortaya çıkmış, ancak daha sonraları 1970’li yıllarda PepsiCo bünyesine katılmıştır. PepsiCo, Yedigün hangi firmanın markasıdır sorusuna yanıt oluştururken, ilgili gelişmeler hakkında tarihsel süreç de merak ediliyor.

PepsiCo Türkiye pazarına 1962 yılında dahil olmuştur ve günümüzde Çorlu, İzmir ve Adana’da üretim tesisleri bulunmaktadır.

Buradaki fabrikalarında Pepsi, Pepsi Light, Pepsi Max, Pepsi Twist, Fruko, Yedigün gibi içeceklerin üretimini gerçekleştiren PepsiCo markası, Türkiye’de meşrubat sektöründe giderek güçlenmiştir.

Yedigün nerenin malı sorusuna detaylı bir şekilde yanıt verdikten sonra şimdi markanın tarihine dair bilgileri inceleyelim.

Yedigün Markasının Tarihi

Yedigün, Türkiye’de ve dünyada Fanta’nın rakibi olarak görülen, İspanya kökenli bir meşrubattır.

Yedigün, farklı meyvelerden hazırlanan İspanya kökenli bir meşrubattır. Türkiye’de Yedigün markasıyla kullanıma sunulan içeceğin tüm dünyadaki bilinen adı Mirinda’dır. Mirinda, Esperanto dilinde takdire layık, harika anlamlarına gelmektedir.

Mirinda, ilk olarak 1958 yılında İspanya’da tanıtılmıştır. 1960 yılında üretimine başlanan meşrubat, kısa süreler içerisinde İspanya’ya ve Avrupa’ya yayıldı.

1970 yılında PepsiCo bünyesine katılan Mirinda, bu aşamadan sonra tüm dünyaya hızla yayıldı. Buna karşılık ürün, ABD’de 2003 yılında Fanta’ya rakip olarak çıkmıştır.

Mirinda içeceği, 1996 yılında Brezilya’da kullanıma sunulmuş, ancak yerli Sukita içeceği kadar popüler olamamıştır. Dünyanın 150’den fazla ülkesinde üretilen ve tüketilen Mirinda, her ülkede farklı meyvelerle hazırlanmaktadır.

Yedigün içerisinde en çok kullanılan meyveler ise narenciye, portakal, elma, armut, greyfurt, kayısı, çilek, ayva, ananas, nar, ahududu, limon, çarkıfelek, muz, mandalina, karpuz, passiflora edulis, guarana, hibiscus, demirhindi, üzüm, şeftali şeklindedir.

Yedigun Nerenin Mali 4

Sıkça Sorulan Sorular

Yedigün nerenin malı sorusuna yanıt arayanlar için diğer soruları yanıtlayalım:

1- Yedigün PepsiCo’nun mu?

Yedigün, İspanya kökenli bir meşrubat olarak 1950’li yılların sonunda tanıtılmıştır. Ancak daha sonra 1970 yılında PepsiCo’ya katılmıştır. Bu doğrultuda günümüzde Yedigün içecek nerenin sorusunun yanıtı ABD olacaktır.

2- Mirinda ne zaman kuruldu?

Mirinda içeceği, İspanya’da 1958 yılında tanıtılsa da üretimine 1960 yılında geçilmiştir. Bu nedenle markanın tarihinin 1950’li yıllarının sonuna kadar dayandığını söyleyebiliriz.

3- Yedigün Türk malı mı?

Yedigün isminden dolayı yerli bir marka sanılsa da ABD kökenlidir. Yukarıda da belirtildiği gibi yurt dışında Mirinda adıyla bilinmektedir. Dolayısıyla Yedigün Türk markası değildir.

Yedigün nerenin malı sorusuna detaylı bir şekilde yanıt verdik. Konu hakkında merak ettiğiniz diğer sorular için yorumlar bölümünü kullanabilir, ek olarak markayla ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi