Banka, 2023 yılının ilk 9 ayında kredi portföyünü kurdan arındırılmış bazda yüzde 11,5 artışla 167 milyar liraya yükseltti. Toplam aktif büyüklüğü ise 221 milyar liraya ulaştı.
TSKB, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine odaklanan projelere sağladığı finansman desteği ile iklim finansmanı ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını artırarak Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmaya devam ediyor.
Ayrıca, yatırım bankacılığı ve danışmanlık faaliyetlerinden elde edilen komisyon gelirlerinde de artış gözlemlendi.
Bankanın çeyreklik bazda net dönem karı yüzde 7, yıllık bazda ise yüzde 40 artışla 7 milyar lira olarak gerçekleşti. Öz kaynak karlılık oranı yüzde 37,4 oldu ve sermaye yeterlilik oranı yüzde 25 olarak belirlendi.
TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bankanın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik güçlü bir performans sergilediğini ifade etti.
Yılın ilk 9 ayında hibrit ve yenilenebilir enerji projeleri için 1,5 milyar dolar tutarında uzun vadeli kredi desteği sağladıklarını belirten Bilgiç, mevcut kredi portföyünün yüzde 91'inin sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile bağlantılı kredilerden oluştuğunu vurguladı.
Bilgiç, ayrıca TSKB'nin güçlü likiditesinin büyüme stratejisine yardımcı olduğunu, deprem sonrası ekonomik toparlanma sürecine de destek verdiklerini kaydetti.
Bu bağlamda, Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu (ITFC) ile 50 milyon dolarlık finansman anlaşması yapıldığını açıkladı.
Son olarak, TSKB, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık misyonunu sürdürerek, "2053'e Doğru Net Negatif, Kapsayıcı Kalkınma" başlıklı 2023 Entegre Faaliyet Raporu ile Sürdürülebilir İş Raporlaması kategorisinde ödül aldı. Bilgiç, önümüzdeki dönemde de yenilikçi çalışmalarla Türkiye'nin kalkınma vizyonuna katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.