Yoğun yağışlar sonucunda meydana gelen sel baskınları ve taşkınların çözümüne yönelik hızlı ve kalıcı çözümler üretiliyor. Tamamlanan çalışmalar arasında Şarköy ilçesi Dr. Cemal Özkan Caddesi’nde yapılan yağmur suyu hattı ve Eriklice kanalizasyon inşaatı yer alırken, devam eden projeler arasında Çorlu ilçesi Önerler bölgesindeki kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı bulunuyor. Süleymanpaşa 100. Yıl, Kumbağ, Ergene Bakırca, Kapaklı Pınarça ve Marmaraereğlisi Yeniçiftlik mahallelerinde toplam 3 kilometre yağmur suyu hattı inşaatı tamamlandı. Ayrıca, Çorlu ilçesi Önerler Mahallesi’nde 1,5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu menfezi inşaatı devam ediyor. İhale süreçleri devam eden projeler arasında, Çorlu ilçesi Uysal Sitesi civarı, İbrahim Çallı Sokak ve İstanbul Yolu 3. Sokak ile Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’nde toplam 19 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı yapımı ve Malkara ilçesi Kürtüllü ile Çınaraltı mahallelerinde 3,5 kilometre yağmur suyu hattı projesi yatırım programı kapsamında bulunmaktadır.

Tekirdağ'daki çalışmalar değerlendirildi Tekirdağ'daki çalışmalar değerlendirildi

Yeraltı su kaynaklarının kısıtlı olması nedeniyle, küresel su sorununa karşı su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak adına çevre bilinciyle hareket eden TESKİ Genel Müdürlüğü, DSİ ile işbirliği içerisinde Saray ve Kapaklı ilçelerine su temin edecek Ayvacık Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi'nde sona yaklaştı. Diğer ilçeler için planlanan baraj ve gölet projelerinin hızla hayata geçirilmesi için ilgili Bakanlıkla görüşmeler devam ediyor.

Ergene Havzası üzerinde, Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Tekirdağ’da atık sular, ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinde çevre dostu yöntemlerle işlenerek doğaya geri kazandırılıyor. Yazlık nüfusunun önemli ölçüde arttığı Marmaraereğlisi Merkez Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı sürerken, Şarköy ilçesi ve Yeniçiftlik’teki ileri biyolojik atık su arıtma tesisi projelerinde de çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Teski̇'den Teki̇rdağ'a Yaklaşik 102 Mi̇lyon Tl'li̇k Altyapi Yatirimi

Enerji maliyetlerini azaltmaya yönelik çalışmalarımız hız kazandı. TESKİ Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü’nden TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almayı başardı. Bu kapsamda, Altınova TM 12 Atık Su Terfi Merkezi, Süleymanpaşa Batı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi gibi toplam 8 tesiste, enerji verimliliği sağlanması amacıyla önemli adımlar atılıyor. TESKİ Genel Müdürlüğü, mevcut enerji kaynaklarının verimli kullanılması, enerji tasarrufu sağlanması ve enerji performansının sürekli iyileştirilmesi hedeflerini belirledi. Bu kapsamda 2030 yılı sonuna kadar en az yüzde 30 enerji tasarrufu sağlanması bekleniyor.

"TEKİRDAĞ’IN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ"

Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ’ımızın altyapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz projelerin sonuçlarını görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. TESKİ Genel Müdürlüğü olarak, yaklaşık 102 milyon TL maliyetle gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, içme suyu ve atık su altyapısının yanı sıra yağmur suyu sistemlerimizi de inşa ettik. Amacımız, her bir vatandaşımıza kesintisiz ve kaliteli su temin etmek, yaşam kalitesini artırmak ve doğamızın korunmasına katkıda bulunmaktır. Ergene Havzası’nı koruma çalışmalarımız ve su kaynaklarımızın sürdürülebilirliği için yürüttüğümüz projelerle, Tekirdağ’ın geleceğine yatırım yapıyoruz. Enerji verimliliğine yönelik adımlarımızla, hem çevremizi koruyacak hem de maliyetleri düşüreceğiz. Bu süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tekirdağ'ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber: Mehmet Akif Aldoğan

Kaynak: Haber Merkezi