Projenin amacı, eğitimde teknolojinin doğru kullanımı ve teknoloji okuryazarlığını artırmak.

Bu kapsamda, sürdürülebilir bir "dijital eğitim ekosistemi" oluşturulacak. Proje, Millî Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri ve Avrupa Birliği Eğitimciler İçin Genel Yeterlikler Çerçevesi gibi kriterler dikkate alınarak "Dijital Öğretmen Yeterlik Çerçevesi"ni geliştirecek.

Eğitim İçerikleri ve Araçları

Proje dahilinde, dijital öğrenme içerikleri ve öğretim araçları geliştirilecek. 200 bin öğretmene çevrim içi olarak 120 saatlik "dijital öğretmen" eğitimleri verilecek.

Eğitimlerde kullanılacak etkileşimli içerikler dijitalleştirilecek ve öğretmenlere verilecek eğitim sürecinin takvimi belirlenecek.

Bu eğitimler sonrası öğretmenlerin, öğrencilerinin dijital becerilerini geliştirmeleri ve çeşitli dijital eğitim imkanlarından faydalanmaları sağlanacak.

Yeni Laboratuvarlar

Proje kapsamında, dijital içeriklerin oluşturulması amacıyla 8 yeni öğretmen öğrenme laboratuvarı kurulacak.

Bu laboratuvarlarda öğretmenlerin video çekimleri yapabileceği stüdyolar bulunacak ve odak grup çalışmaları düzenlenebilecek.

Böylece öğretmenler, birlikte dijital içerik üretebilecekler.

Bakanlık, laboratuvarların kurulumuna yönelik yer belirleme ve teknik çizim süreçlerini tamamladı ve kullanıma yakın zamanda başlanması planlanıyor.

Proje, 200 bin öğretmene verilecek eğitimlerin ardından tüm öğretmenlere yaygınlaştırılacak.

Böylece, olası salgın ve afet durumlarında öğrencilerin eğitimden kesintisiz faydalanması amaçlanıyor.

Kaynak: IGF Haber Ajansı