Bu, üçüncü çeyrekte elde edilen en yüksek gelir olurken, faaliyet karı da şirket tarihindeki en yüksek dördüncü gelir olarak kaydedildi.
Üçüncü çeyrekteki gelir artışını etkileyen dış faktörler arasında pazar talebindeki toparlanmanın uzun süre gecikmesi ve küresel jeopolitik çatışmaların yarattığı olumsuz etkiler yer alıyor.
Bu durum, küresel nakliye maliyetlerinde artışa neden oldu.
LG, iş portföyünü genişleterek dört çeyrek üst üste gelir artışı sağlamayı başardı. Şirket, iş yöntemlerini ve modellerini dönüştürmeyi, ayrıca B2B operasyonlarını genişletmeyi hedefliyor.
Gelecek Vizyonu
Şirket, beyaz eşya aboneliklerini ve doğrudan tüketiciye (D2C) satışları artırarak iş dönüşümünü hızlandırmayı planlıyor.
Ayrıca, platform tabanlı içerik ve hizmet işlerini geliştirmeyi ve B2B sektöründe istikrarlı bir büyüme sağlamayı amaçlıyor.
Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri: Üçüncü çeyrekte 8,34 trilyon KRW gelir ve 527,2 milyar KRW faaliyet karı elde eden bu birim, geçen yılın aynı dönemine göre gelirde yüzde 11,7 ve faaliyet karında yüzde 5,5 artış gösterdi.
Zorlu piyasa koşullarına rağmen, LG'nin beyaz eşya işi güçlü bir rekabet gücüne sahip.
Ev Eğlence Sistemleri: Bu birim ise 3,75 trilyon KRW gelir ve 49,4 milyar KRW faaliyet karı elde etti.
Gelir, özellikle OLED televizyonlardaki artış nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,2 arttı.
Dördüncü Çeyrek Beklentileri
Dördüncü çeyrek için, televizyon pazarında hafif bir büyüme bekleniyor.
LG, kullanıcı tabanını artırmak amacıyla webOS ortaklıklarını genişletmeyi ve televizyon pazarındaki talep değişikliklerine esnek bir şekilde yanıt vermeyi planlıyor.
Şirket, maliyetleri yönetmek için verimli operasyonlara odaklanmaya devam edecek.