Haziran ayında yapılacak olan LGS, TYT ve AYT sınavları için geri sayım başladı. Sınav adaylarının yoğun çalışma temposunda olduğu şu günlerde Eğitim Danışmanı Barış Balcı, öğrencilerin bugünlerde yapması gerekenlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Balcı, sınav stratejisine dikkat çekerek, “Son 3 hafta sınavla ilgili stratejilerinizi belirlemeniz gerekiyor. Soruları çözmeye hangi dersten başlayacaksınız? Hangisiyle devam edeceksiniz? Nerede mola vereceksiniz? Nerede kodlama yapacaksınız? Bunların hepsini belirleyin. Girdiğiniz bütün denemelerde aynı stratejiyi kullanıp, sınav gününde de aynı stratejiyi korumanız gerekiyor. Deneme sınavlarında eksiklerinizi görüp giderin. Öğrenciler haftada, iki haftada bir deneme yaparken bu denemeler haftada 2’ye 3’e çıkmaya başlayacak. Sınava bir hafta kala gün aşırı deneme çözenler oluyor. Bu denemeler çok önemli, çünkü sınava hazırlık adayları deneme sınavlarıyla güçlü ve zayıf yönlerini fark ediyor. Yanlışları görmek, yanlışlarla yüzleşmek sınavda öğrencilere çok büyük yarar sağlıyor” dedi.

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

“KENDİNİZİ TEDİRGİN ETMEYİN”

Balcı, öğrencilerin zayıf olduklarını düşündükleri konularda tedirgin olmamaları gerektiğini belirtti. Barış Balcı, “Yapamadığınız sorularla ilgili, zayıf olduğu konularla ilgili kendinizi tedirgin etmeyin, “Şunu da bitirmeliyim, bunu da bitirmeliyim” diye stres yapmayın. Yapacağınız deneme ve tekrarlarla ilgili öngörülerde bulunup, önümüzdeki süreci planlayın. Geçmiş yıllarda çıkmış sınav sorularını çözmeniz de fayda sağlayacaktır. Şu dönemde deneme sayısını artırmak ve çözülemeyen hatalı yaptığımız soruların çözümüne bakıyor olmak sürece çok katkı sağlayacak. Zayıf olduğunuz yanları fark etmeniz, yaptığınız hataları tekrarlamadan ilerlemeye çalışmanız gerekiyor. Sınavda kullanılan kalemler standart olduğu için, şimdiden denemelerde benzer kalemler kullanmanızı da öneriyorum” ifadelerini kullandı.

 TURLAMA TEKNİĞİ ÖNERİSİ

Son olarak Eğitim Danışmanı Barış Balcı, öğrencilere turlama tekniği önerisinde bulundu. Balcı, “Turlama tekniği şöyle; bir soruda çok fazla takılmayın. Bir soruyla boğuşmak, uğraşmak yerine önce rahat çözdüğünüz, kolay yol alabildiğiniz sorularla ilerleyin. Onları bitirdikten sonra tekrar çözemediğiniz, ya da çözmesi uzun sürecek sorulara dönün. Böylece hem zihniniz kolaydan zora gittiğiniz için daha iyi performans gösterecektir. Hem de soruları yetiştirememe durumunuz ortadan kalkacaktır” dedi.