Türkiye'nin dört bir yanında orman varlığını artırmayı, çevre farkındalığını güçlendirmeyi ve ekosistem zenginliğini artırmayı amaçlayan bu proje, Türkiye İş Bankası'nın 100. yılına özel olarak yeniden hayata geçirildi.
Proje, ilk olarak 2008-2017 yılları arasında hayata geçirilmişti ve şimdi ikinci aşamasına geçilerek, 81 ilde toplam 2 milyon 200 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.
5 yıl sürecek proje, hem doğaya katkı sağlamak hem de bölge halkına yeşil alanlar sunmak için önemli bir adım.
Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Sarnıç Köyü'nde gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Dursunbey Orman İşletme Müdürü Hasan Kilivar ve TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Öztürk gibi önemli isimler katıldı.
Ayrıca, bölge halkı ve öğrenci grupları da törene katılarak projeye destek verdiler.
Törende, 21 hektarlık alanda 35 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Proje kapsamında, dikilen fidanların bakımı da 3 yıl boyunca düzenli olarak yapılacak ve bölgenin flora ve faunasının ekolojik açıdan zenginleşmesi hedeflenecek.
Balıkesir, ormanlık alanların yüksekliğiyle dikkat çeken bir il. Yüzde 43'lük ormanlık alan oranıyla, bölge bu tür projelere büyük katkı sağlıyor.
2009 yılında Balıkesir’in Küpeli köyünde yapılan 30 bin fidan dikimi sonrası, bu alanlarda farklı canlı türleri ve ekosistem gelişmeye başlamıştı.
Türkiye İş Bankası'nın desteklediği "81 İlde 81 Orman" projesi, sadece orman varlığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda çevre bilincini yaygınlaştırmayı ve doğayla uyumlu yaşam alanları yaratmayı amaçlıyor. Proje, Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde devam edecek ve toplamda 2 milyon 200 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.